Проекти/ UA

жк бульвар фонтанів

квартири від 160м2

СПОЛУЧАЮЧИ ДИЗАЙН ЯПОНІЇ І ІТАЛІЇ

У виборі кращих дизайнерських рішень для клієнтів фахівці нашої студії увесь час проводять в пошуку. Вони сполучають в дизайнах цікаві світильники, ефектні меблі, унікальні арт-объекты, отримуючи гармонійний простір. Все це індивідуально для кожного окремого замовника. Знайдіть свою гармонію разом з дизайн-студией Belik.
 
У травні цього року виповнилося рівно 10 років, як публіці було представлено забавне ведмежа Bearbrick. Його творцем став Акаши Тацухико, який працював в IT- індустрії, поки не захопився розробкою іграшок. Його захоплення привело до появи компанії Medicom Toy, яку він заснував за підтримки одного із співробітників Lego.
 

Записатися на БЕЗКОШТОВНУ консультацію


Замовники нашого нового проекту також не встояли перед чарівливістю японського ведмежати, і ми їх розуміємо. А розуміючи, розробили ефектну систему для їх зберігання, яка підкреслила незвичайний дизайн ведмедиків і про яку ми розповімо нижче.


Власниками дворівневої квартири в житловому комплексі "Бульвар Фонтанів" є подружжя  30 і 32 років. До них часто приїжджають друзі і батьки у гості, зупиняючись довго. Для них необхідно було запланувати дві гостьові спальні.


Побутова техніка італійської компанії Smeg пізнається навіть не по логотипу, а читається з першого погляду за формою. Дизайнери компанії полюбили плавні, округлі форми стилю стримлайн, домінуючого в Америці в середині 20-го століття.

А для тих, хто хоче, щоб предмети, пов'язані з високою модою, супроводжували їх всюди, компанія випустила колекцію спільно з будинком моди Dolce&Gabbana. Дизайн кухні був створений так, щоб служити монохромним фоном для яскравої побутової техніки італійської компанії.


Для створення малюнка для холодильника моделі Fab28 Стефано Габбана та Домініко Дольче вибрали сицилійських художників - братів Бевілаква, які вибрали для малюнку типові мотиви та кольори їхньої Батьківщини – жовті лимони, соковиту зелень та яскраві томати.


Над обіднім столом розкинула свої гілки люстра американського дизайнера Ліндсі Адельман Brunching Bubble, що імітує гілки дерева із застиглими на них краплями води.


Наші дизайнери спроектували спеціально для цього проекту скляну вітрину з внутрішнім підсвічуванням для ведмежат Bearbrick.


Стиль інтер'єру всього простору можна назвати сучасною класикою. Для класичних інтер'єрів характерна симетрія. Ми намагалися дотримуватися її. В інтер'єрі лаунж-зони баланс був досягнутий розташуванням вітрин для ведмедів та вина один навпроти одного.


Над столом ми помістили три світильники, створені голландською компанією Moooi з дизайну голландського інженера і професора математики Раймонда Патса.


Скляна вітрина служить місцем зберігання для Bearbrick різних розмірів, і вона стала своєрідною рамою для телевізійної панелі. Нижня частина вітрини перетворилася на полицю, на якій розмістилися предмети мистецтва та книги.


У квартирі дві гардеробних.

Перша, площею 5 квадратних метрів, розташована праворуч від входу. Ми вибрали прозорі скляні фасади для меблів, щоб візуально не зменшувати простір гардеробної.
 


Для підлоги вхідної групи та гардеробної наші дизайнери запропонували польський керамограніт фабрики Cerrad колекції Diamond Lake бежевого кольору.


Навпроти вхідних дверей розташувалася банкетка з містким ящиком під м'якою кришкою. Поруч із нею – шафа із дзеркальними дверима та двоярусна система зберігання для одягу.


Праворуч від дверей розташована шафа з прозорими дверцятами для верхнього сезонного одягу, сумок та взуття. Його ширина 600 мм дозволить зберігати в ньому об'ємні валізи та інший багаж.


Підлога відкритої тераси покрита терасною дошкою української компанії Woodmart колекції Woodmart Premium. Вона не вимагає додаткового догляду, стійка до погодних змін і її термін служби триває 25 років.


Тераса є самодостатнім простором, де у хорошу погоду можна провести весь день із друзями чи родиною.


Ми розташували на ній підвісні крісла, дивани зі столиками, переносні світильники, барбекю та шафи для зберігання посуду. Їхня верхня поверхня покрита м'якими подушками, щоб гості могли зручно розташуватися на ній.


Гостьова ванна кімната площею 6,5 квадратних метрів знаходиться на першому поверсі. Ми розташували в ній містку полицю завдовжки 2120 міліметрів із вбудованою раковиною, душову кабіну та підвісний унітаз.
 


Для підлоги гостьовою ванною ми вибрали іспанський керамограніт фабрики Pamesa колекції Cr.Manaos.


За навісним унітазом знаходиться прихована система зберігання. Фасади закритих шаф пофарбовані в темніший відтінок бежевого кольору, який переважає у ванній кімнаті. Він називається «Грозова луна».


Над підвісною тумбою ми розмістили дзеркало, висотою під стелю - так ми візуально розширюємо простір і робимо стелі вище. Під дзеркало було встановлено світлодіодний шнур, що включається від датчика руху.


Власники квартири намагаються уникати полиць або окремих меблів. Тому ми, по можливості, замінили їх на ніші. Так, наприклад, у ванній в просторі душової кабіни ми розташували нішу для шампунів та гелів.


Кабінет призначений для роботи у вихідні дні та рідкісних прийомів клієнтів, тому ми розташували його на першому рівні квартири за сходами, забезпечуючи власнику квартири конфіденційність та спокій.


За письмовим столом знаходиться велика книжкова шафа із пластиковою панеллю. По-перше, у ньому можна писати маркером. По-друге, вона є розсувними дверима, які рухаються вздовж книжкових полиць.


І кабінет ми не залишили без декору. Стіну навпроти столу прикрашає світлова інсталяція, яка виглядає особливо вражаючою у вечірній час.


Зліва від письмового столу розташована велика шафа завдовжки 3 метри. Ми урізноманітнили його поверхню, розташувавши посередині нішу для декору і прикрасивши фасад шафи металевими пластинами, що утворюють геометричний візерунок.


Ліворуч для безпечного пересування сходи прикрашені світлодіодними шнурами, інстальованими в бічні панелі. Світло вмикається від сигналу датчика руху.


Коридор висвітлюють убудовані світильники іспанської фабрики Kohl Lighting моделі Sun Down.


Стіни та двері прихованого монтажу пофарбовані в один тон під назвою «Мимольотна мить. Ми створили відкриті ніші з полицями контрастного до стін кольору венге, щоб урізноманітнити дизайн коридору. Внизу та вгору над нішами розташовані приховані системи зберігання.


Чи знайомі Ви з роботами голландського графіка Моріса Ешера? Наші дизайнери надихаються його роботами у стилі оптичних ілюзій. Вони настільки самобутні, що їм надали назву імп-арту. Мистецтво, яке зображує те, чого може бути. За допомогою освітлення, фактурної плитки та блискучих поверхонь ми створили сходовий простір, наповнений ілюзіями.


Стіни сходів прикрашені італійською плиткою фабрики Decoratori Bassanesi колекції Segments.


На другому поверсі ліворуч від сходів ми розташували пральну кімнату, оснащену всім необхідним для прання та прасування речей.


Пральна машина та сушарка вбудовані у шафи, де також зберігаються миючі засоби в ізольованих ящиках.


Підлога та стіни ванної кімнати покриті польським керамогранітом фабрики Cerrad колекції Calacatta, що імітує традиційний каррарський мармур.


Партнером до розкішного керамограніту з малюнком натурального мармуру вибрали плитку під дерево, зупинивши свій вибір на теплих тонах. Холодний мармур виглядає вишуканіше на контрасті з простими дерев'яними фактурами.


Керамограніт під дерево створили на іспанській фабриці Peronda Museum. Вона входить до колекції Haute.


Ми планували інтер'єри гостьових спалень так, щоб згодом їх можна було легко трансформувати в дитячі. Для цього ми вибрали нейтральні кольори стін, спокійний декор та меблі, зручні як, для дорослих, так і для дітей. Ми спроектували достатньо дитячих кімнат у Києві та інших містах, щоб розуміти, як змінюватимуться інтереси дитини та як кімната повинна змінюватися разом із нею.


Навпроти ліжка ми помістили шафу для зберігання одягу та низьку полицю для книг та іграшок.


Стіну за узголів'ям ліжка прикрашає монохромний пейзаж у стилі традиційного китайського живопису. Він ніби оживає у вечірні години, коли вмикається світлодіодне освітлення, приховане за узголів'ям.


Друга гостьова спальня чудова м'якими тонами. Звісно, ​​ми планували, що згодом тут житиме донька власників квартири. Для неї ми організували індивідуальну гардеробну за рейковими висувними дверима.


Праворуч від ліжка розмістилася шафа з відкритими і закритими полицями, що трансформується у підвіконну полицю. На ній ми розташували м'який матрац та подушки. Маленька мрійниця з задоволенням читатиме книги, сидячи біля вікна з видом на історичний Печерськ.


Навпроти ліжка ми організували робочу зону з книжковою шафою та письмовим столом, на який падає природне світло зліва, що є найкомфортнішим для очей рішенням.


Навпроти ліжка ми розмістили підвісну полицю з телевізором над нею для вечірніх переглядів улюблених мультфільмів.


Зі спальні власників квартири є двері в їхню окрему гардеробну та ванну кімнату. Однією з найголовніших завдань було замаскувати їх, щоб власники відчували себе комфортно.


Праворуч від телевізора розташований туалетний столик, який став продовженням телевізійної панелі. Над ним розміщено дзеркало з рамою зі світлодіодної стрічки.


Ми розмістили ліжко узголів'ям до дверей, що ведуть у гардеробну та ванну, декоруючи центральну частину стіни за узголів'ям шикарними тканинними панелями із дзеркальними та металевими вставками. Так ми відвернули увагу від дверей.


Біля вікна ми організували лаунж-зону для ранкової квапливої ​​кави. Саме такі моменти залишаються у пам'яті назавжди.


Окрема ванна біля вікна – це мрія. Ми зробили її дійсністю!


Для підлоги та стін ми вибрали керамограніт італійської фабрики Atlas Concorde колекції Marvel, зупинившись на лінійці Calacatta Extra в обробці Lappato білого кольору. Дизайн інтер'єру ванної кімнати перекликається із дизайном інших кімнат, народжуючи відчуття єдиного стилю.



Для ванної кімнати наші дизайнери спроектували спеціальну шафу та підвісну полицю для вбудованих у мармурову стільницю раковин.


Партнером до білого керамограніту ми підібрали також італійський керамограніт фабрики Atlas Concorde колекції Marvel лінійки Grey Stone сірого кольору.
 


Душова кабіна освітлена LED-світильниками з високим рівнем вологозахищеності, вбудованими в стелю.


Більшість першого поверху виділено для прийомів, які власники квартири люблять влаштовувати. Відразу біля входу розташована їдальня, лаунж-зона із виходом на терасу. Кухню ми вирішили відокремити міжкімнатною перегородкою, щоб приховати звичайне при приготуванні вечері для великої компанії безладдя. На цьому проекті ми хотіли уникнути кухні студії, щоб зберегти парадний характер простору.


Другий поверх ми перетворили на простір для відпочинку. Тут розташована спальня власників квартири та дві кімнати для їхніх гостей та батьків. Згодом, коли у сім'ї з'являться діти, другий поверх стане повністю приватною територією власників квартири.

Подивіться нашу презентацію