Проекти/ UA

жк каховський

квартири від 60м2 до 160м2

Перед нашою студією стояло завдання розробити дизайн світлої та затишної сучасної квартири для сімейної пари. Сім'я складається з двох дорослих, які згодом планують поповнення та домашню тварину.

Записатися на БЕЗКОШТОВНУ консультацію


Всі нюанси потрібно було враховувати і створити життєвий простір, що підходить по всіх пунктах.


Квартира знаходиться на 23 поверсі в ЖК Каховська, в Києві, її площа складає 71 кв.м. Щоб здійснити всі побажання замовників, необхідно було виконати перепланування існуючих рішень. В результаті з 6 наданих нами планувань, господарі обрали найоптимальніше рішення.

Розрахуємо ВАРТІСТЬ вашого проєкту


Тепер квартира складається з передпокою, кухні-вітальні, майстер-спальні, дитячої, основного санвузла, гостьового санвузла з пральною, вбиральні та комори.


Пара любить приймати гостей. Іноді у них зупиняються родичі, тож побажанням було вигадати місце для ночівлі гостей. Оскільки ми були обмежені в площі, а нам ще потрібно було виконати багато складних завдань, ми вирішили, що вдалим варіантом буде поставити у вітальні затишний диван від компанії Interia. Він буде не лише затишним куточком для посиденьок, його можна розкласти та створити додаткове місце для сну. А це якраз те, що потрібне господарям!

У цілому загальний простір, що складається з кухні, невеликої їдальні та вітальні, вийшов світлим і стильним. Пастельні відтінки оздоблень підлоги, стін та меблів візуально розширюють простір. А темний декор і деякі предмети меблів є контрастним доповненням інтер'єру.


Зона кухні невелика, але в ній є все необхідне, щоб гостинні господарі готували свої улюблені страви та вишукані частування для гостей. Кухня має П-подібну форму. Праворуч ми розмістили вбудований холодильник, духову шафу та мікрохвильову піч. Далі розташована раковина з робочою поверхнею та вбудована електроплита. Ліворуч є компактна барна стійка, де можна поснідати або використовувати її як додаткову робочу поверхню.


Господарі хотіли, щоб інтер'єр був естетичним, практичним та максимально функціональним. Тому тут ви не побачите жодних надмірностей у вигляді складних гіпсокартонних конструкцій чи нагромадження декору. Інтер'єр вийшов акуратним та чистим. Меблі та дрібні деталі вибирали мінімалістичні, щоб вони не з'їдали дорогоцінні квадратні метри.

Біля вікна ми розташували зону відпочинку, де пара зможе комфортно провести час, переглядаючи фільми або читаючи книжки.


Зона з барною стійкою знаходиться навпроти вікна, тому господарі зможуть милуватися видом за вікном під час прийому їжі. Окремо хочеться відзначити барні стільці, які вдало вписалися у простір. Поєднання в них білого кольору та дерева привносять в інтер'єр нотку Скандинавії.


Для неспішної трапези або на випадок, якщо нагрянуть гості, ми облаштували компактну столову зону біля стіни. Вона не заважає пересування квартирою і служить окремою функціональною зоною.


Справжньою окрасою столової зони стала дерев'яна панель на стіні. Вона візуально виділяє це місце, а натуральний матеріал створює додатковий затишок. Ще одна особливість - незвичайні стельові світильники, що нависають над столом. Вони не тільки служать додатковим джерелом світла, але й своїм витонченим виглядом додають вишуканості інтер'єру.


Нам довелося ретельно подумати про зонування простору open-space. Барний стіл розташований так, щоб не лише виконувати свою пряму функцію, він також відокремлює кухонну зону від вітальні. Перегородка та стільниця виконані зі світлого сучасного матеріалу, який не навантажує, а ніби розчиняється у просторі.


Open-space вийшов світлим, просторим функціональним таким, яким хотіли його бачити господарі. Тут є достатньо місця для щоденної рутини та відпочинку, а головне – все це відбувається в естетичному та надихаючому просторі.

Оскільки замовники не люблять тьмяних приміщень, а хочуть, щоб у квартирі було ясно, ми продумали кілька сценаріїв освітлення. Кожна функціональна зона має своє джерело світла. Всі вони різні, але поєднуються за характером та загальним настроєм. Ми використовували підвісні світильники від Nowodvorski lighting та трекові світильники ESL. Також є додаткове освітлення робочої стільниці на кухні та декоративне світло у зоні їдальні, що підкреслює дерев'яне панно.


У передпокої ми розмістили мінімалістичну консольну тумбу, куди можна сховати різні дрібні речі, щоби не створювати візуальний шум; дзеркало, щоб виправити зачіску перед виходом; та доповнюючий ансамбль вхідної групи – лаконічний пуф.


Увійшовши до квартири, ми потрапляємо у світлий затишний простір. Ще з порога помітно, що тут живуть люди зі смаком, котрі цінують естетику та мінімалізм. З передпокою частково проглядається вітальня. Тут немає порогів та зайвих дверей, що створює почуття простору та не перешкоджає вільному переміщенню по квартирі. У передпокої, коридорі та зоні open-space ми застосували вінілове покриття. Це поєднує всі приміщення та задає єдиний настрій.

Інтер'єр коридору виконано у повному мінімалізмі. Як оздоблення стін ми використовували фарбу сірого відтінку від Kolorit, а міжкімнатні двері вибрали в єдиному дизайні у виробника Dooris. За дверима зліва розташований гостьовий санвузол. Пройшовши прямо коридором, ми потрапимо в дитячу кімнату і майстер-спальню. По праву сторону знаходяться вхідні двері та вбиральня.


У цьому проекті передбачено два санвузли: гостьовий та господарський. Площа гостьового санвузла трохи більше 3-х кв. Тут встановлено сучасну сантехнічну інсталяцію з гігієнічним душем і невелику раковину біля входу. Дизайн санвузла мінімалістичний, як оздоблення підлоги та частково стін використовували керамограніт, а покриття стін завершили теплим відтінком фарби. Освітлення тут представлене двома точковими вбудованими стельовими лампочками та додатковим підсвічуванням дзеркала та стіни над унітазом.

Але, оскільки тут було заплановано зробити господарчий блок, крім стандартного сантехнічного обладнання, ми передбачили зону з пральною та сушильною машиною, а також полички для побутової хімії та місце для кошика з білизною. Все це вдало заховано за розстібними дверима. Фасади дверей виконані в дереві і мають приємний теплий відтінок, тому навіть простий санвузол стає трохи затишним.


Основний санвузол площею 4.8 кв.м виконаний у сірих тонах з темними акцентами у вигляді меблів та деталей. Головним побажанням замовників була наявність повноцінної ванної та душа walk in. Ми не могли відмовити їм у цьому бажанні і нам вдалося розмістити ванну, душ та зону для вмивання на невеликій площі.

Під раковиною розташовані місткі висувні ящики із чорними мінімалістичними ручками. Тут господарі зможуть зберігати все своє лазневе приладдя, а біля раковини залишити найкрасивіші баночки. Також у цій зоні ми розмістили дзеркало витягнутої форми. Воно допомагає зробити простір більшим.


Підлога, ванна та стіни, крім однієї, облицьовані однаковою плиткою. Таке рішення робить інтер'єр мінімалістичним та лаконічним. На ванну встановили скляну перегородку в чорному металевому профілі, який поєднується з іншими деталями приміщення. Така перегородка запобігає розбризкуванню води по всьому просторі. У стіні зробили нішу з підсвічуванням для косметики та різних дрібниць.


Господарі не хотіли, щоб дитяча кімната вибивалася із загальної стилістики інтер'єру. Їм подобаються стримані тони, але при цьому ненудні, з яскравими акцентами. Тому інтер'єр дитячої ми зробили в пастельних тонах і додали яскравих деталей у меблях, а на одній зі стін вирішили використати фотошпалери з малюнком.

Ми не прив'язувалися до віку чи статі дитини, зробили кімнату універсальною. Тут є комфортна зона для сну, як для активних ігор, так і для навчання. Також ми продумали функціональну систему зберігання, куди влізуть усі речі та іграшки дитини.


У дитячій ми максимально використали простір. Тому всі необхідні функціональні зони успішно розмістилися. За закритими полицями передбачається зберігання одягу, а внизу є ніші, у яких можна поставити кошики для дитячих іграшок. Це допоможе завжди зберегти порядок у кімнаті. Окремо ми облаштували зону для ігор зі шведською стіною. Тут дитина може трохи поактивнічать і полазити по стінці, або грати на м'якому килимку своїми улюбленими іграшками.


Центральне місце займає ліжко у вигляді будиночка. Воно не тільки зручне для сну, та й привертає увагу власним дизайном. У дитячій кімнаті ми приділяли особливу увагу матеріалам, тому використовували лише натуральні та нетоксичні покриття.


Також ми продумали зручний куточок для навчання. Тут дитина може робити уроки, сидіти за комп'ютером, читати. Система зберігання складається з відкритих полиць та закритих відсіків. У них можна сховати книги та канцелярію. Звичайно, погляд приковує стіна з фотошпалерами. Вона прикрашає інтер'єр та наповнює його фарбами.


У господарській спальні потрібно було розмістити кілька функціональних зон. Це зручне спальне місце, робоча зона та окрема вбиральня. Загалом інтер'єр вийшов спокійний та світлий, а затишку додало дерево. Важливу роль для створення атмосфери у спальні відвели текстилю. Багатошаровість та спокійні натуральні відтінки – те, що потрібно для спальні.


Щоб зробити окрему walk in вбиральню в спальні, довелося пожертвувати її площею. Але від цього тут не стало менш комфортно. Відразу біля входу ми розмістили вбиральню площею 3.3 кв.м, а фасад зовнішніх дверей зробили дзеркальним. Таке рішення дозволяє трохи розширити простір і дає можливість оцінити все повною мірою.


Також нас попросили створити робоче місце у спальні. Воно вийшло компактним, наче вбудованим у загальну концепцію стіни. Ми використовували кожен сантиметр простору: зробили дві закриті полиці прямо під стелю, а під ними — невеликий відкритий стелаж. У консольному столі також є місце для зберігання – шухляди для різних дрібниць. Щоб стандартна настільна лампа не займала місце на робочому столі, вирішили встановити настінне освітлення.


Деякі стіни в спальні мають дерев'яне оздоблення. Наприклад, стіна біля входу задекорована дерев'яними рейками зі стельовим підсвічуванням. Робоча зона має дерев'яну вставку. Все це з'єднується в єдине полотно на стіні біля узголів'я ліжка.


Центральне місце у спальні займає мінімалістичне ліжко. По обидва боки розташовані тумби-близнюки. Окрасою і додатковим джерелом світла стали світильники-кільця, що нависають над тумбами. Килимки різної форми та текстури успішно завершують спальний ансамбль.


У майстер-спальні ми спроектували місткий гардероб. Він виконаний в одній нейтральній колірній гамі. Тут по обидва боки розташовані полиці та рейли, а між ними висувні ящики та додаткові відкриті полиці. Простір був ретельно спланований, щоб жоден сантиметр площі не пропадав дарма. Тому тут буде достатньо місця для розміщення гардеробу двох дорослих.


У передпокої ми відвели місце для зберігання верхнього одягу. По дизайну він виглядає так само, як і гардероб у спальні. Це не порушує загальну стилістику квартири та створює єдиний настрій. Для сумок, шапок, рукавичок і шарфів навісні квадратні полиці, а взуття можна зберігати внизу. Всі полиці відчинені, це спрощує пошук необхідних речей.


Чому варто вибрати нас?



Запишіться на БЕЗКОШТОВНУ консультацію на об'єкті, в офісі або з відеозв'язку у ЗРУЧНИЙ для вас час