Проекти/ UA

вул. Б. Хмельницького, м. Київ

будинки

125 років тому в туринському оперному театрі Реджіо відбулася прем'єра опери Джакомо Пуччіні "Богема". Вважається, що це одна з найпопулярніших опер у світі. Присвячена вона, звичайно, любові, а також відданості та дружбі. Дія відбувається в Парижі в ті роки, коли все життя міста вирувало у творчому середовищі – серед художників, філософів, поетів, музикантів. І які тоді були, якщо не найбіднішими парижанами, то до забезпечених жителів міста їх точно складно було зарахувати. А найбідніші з бідних жили тоді під дахом – у приміщеннях, які називали мансардами.

Записатися на БЕЗКОШТОВНУ консультацію


Два акти із чотирьох опери «Богема» проходять саме в мансарді. Популярними вони стали у 17 столітті завдяки французькому архітектору Франсуа Мансару. І до нього приміщення під дахом зі скошеною стелею використовували для зберігання непотрібних речей, як кімнату для прислуги або для здавання в оренду бідним студентам. Однак Мансара перший почав робити в мансардах вікна, найчастіше круглої форми, перетворивши їх на більш комфортне, а, головне, - більш бажане місце для житла. Причому бажане як для орендарів, так і для орендодавців.

У Парижі податок за здачу квартири в оренду змінювався залежно від поверху. Ви, мабуть, подумали, що чим вище, – тим дорожче. Зовсім ні. Хоча ліфт вперше встановили у Франції ще у 1743 року у версальському палаці Людовіка XV, він був доступний лише дуже багатим і знатним французам. Інші піднімалися сходами пішки. Тому, чим вищий поверх, тим нижча орендна плата, тим нижчий податок. А ось за горищні приміщення, якою і була мансарда, податок взагалі не стягувався.

Розрахуємо ВАРТІСТЬ вашого проєкту


У сучасних житлових та комерційних будинках мансарда є для дизайнерів ще тим завданням. Завданням із зірочкою. Скошена стеля – це плюс та мінус мансардного приміщення. Зазвичай дизайнери прагнуть відтворити в мансардах інтер'єр лофта, промислового стилю, що цілком логічно та доцільно. Давайте разом подивимося на наш новий проект, як наші дизайнери впоралися з цим нетривіальним простором.

У вас є питання щодо косметичного ремонту чи капітальних змін у квартирі чи будинку? Телефонуйте нам, і ми проконсультуємо вас щодо цін на ремонт квартир чи будинків у Києві та інших регіонах!


Власники будинку - подружня пара 48 та 43 років. Разом із ними житиме їх сімнадцятирічний син. У планах сім'ї завести собаку середнього розміру та кішку. Для кожного з мешканців ми мали організувати стильний і затишний куточок на площі 121,1 квадратний метр.


І хоча витяжка знаходиться у самому кутку, своєю незвичайною формою вона привертає увагу. Ми запропонували власникам будинку, любителям строгих форм та стриманих кольорів, поекспериментувати та вибрати витяжку, яка прикрасить їхню кухню. Її нам запропонувала фабрика Gunter&Hauer. Ви бачите на фото кухні, як сучасний, космічний дизайн витяжки перетворив весь інтер'єр.


Щоб підкреслити поділ різних функціональних зон, ми вибрали для них такі ж різні покриття для підлоги. У вітальні – це іспанський керамограніт Baldocer колекції Ducale колір Henna, що імітує структуру дерева. У кухні структурована плитка з ефектом металевого покриття італійської фабрики La Fenice Ceramiche колекції X-metal колір Argento Rett Matt.


Власник будинку воліє проводити вечори біля телевізора на зручному дивані, а його дружина - шанувальниця кулінарії. Для них ми організували спільний простір кухні та вітальні, де кожен з них може віддатись своїм захопленням.


Ніша у вхідній групі стала своєрідним порталом завдяки вбудованому стельовому освітленню. Ми розташували в ній вішалки для одягу та пуф, під яким достатньо місця для зберігання взуття.

Навпроти ніші знаходиться дзеркало з прихованим підсвічуванням по периметру. Завдяки освітленню дзеркало здається ширяючим у повітрі.


Всі члени сім'ї були одностайні в тому, що бажають бачити свій простір світлим і чистим. Ми зробили основний акцент на освітлення, обравши білі та світло-сірі тони.


Загальна площа холу та коридору 13,4 квадратних метра. Простір витягнутий і вузький, щоб «полегшити» його, ми сховали всі меблі в ніші та у допоміжні кімнати,  поруч із кухнею знаходиться комора площею 1,4 квадратних метра.


Стіни санвузла покриває плитка чеської фабрики Lasselsberger-Rako Betonicо сірого кольору, що створює ефект бетону.

Ми максимально використовували конфігурації кімнат, вбудувавши у кути приховане освітлення. Воно створює незвичайний декоративний ефект, а також відіграє важливу роль, наприклад при освітленні системи зберігання, розташованої над сантехнічним обладнанням.


Ми є давніми адептами бельгійських виробників ламінатів. Для житлових кімнат ми підібрали підлогове покриття однієї з них – фабрики Berry Alloc. Колекцію Glorious XL відрізняють великі розміри планок – 2038 на 241 міліметр.


Ми вирішили урізноманітнити сіро-білу палітру інтер'єрів ментоловим кольором. Декоративні деталі приглушеного ментолового кольору прикрасили синову кімнату власників будинку.


Кімната майбутнього студента гранично проста, а то й аскетична – в ній розташувалися зона відпочинку та роботи.


Наші клієнти віддають перевагу простій обстановці та уникають прикрас. Тому світло в спальні, як і в інших кімнатах, грає і функціональну, і декоративну ролі. Ми встановили його в настінні панелі, створивши своєрідну раму, що обрамляє місце відпочинку.


У ванній кімнаті площею трохи більше 4 квадратних метрів ми відокремили частину простору для душової, яку оснастили душем настрою.

Ніша над раковиною перетворилася на місце зберігання косметики і на світильник  завдяки прихованому підсвічуванню.


Рейкова перегородка завдяки грі світла та тіні, створеними освітленням, стала декоративним елементом інтер'єру холу.

Також вона є конструктивом, що підтримує сходовий марш, у поручні якого також були інстальовані LED-стрічки.


Для інтер'єру санвузла ми вибрали плитку української фабрики Cersanit колекції Cersanit Salamat.


При роботі з мансардами є дві можливості, продиктовані складною конфігурацією стелі. Кожна з них має свої переваги. Дизайнери вибирають той, який найбільше відповідає загальній стилістиці квартири або будинку.


Перший спосіб має на увазі, що освітлення кімнати та фарбування застосовують так, щоб максимально нівелювати кути, стики і зробити їх непомітними.

Другий вимагає навпаки посилити всю зламану геометрію стелі, робити її навмисною і зухвалою. Ми вибрали другий спосіб, організувавши в місцях стиків приховане підсвічування, а інші підкреслили дерев'яними балками.


Ми розташували в просторі мансарди кімнату для відпочинку, для занять спортом, а також вбиральню.

Наші дизайнери використовували кожну стіну незалежно від її висоти. На найнижчих із них розташувалися ящики для взуття та білизни.



Робота із простором будинку – це завжди певний виклик майстерності дизайнера. У цьому проекті ми змогли чітко розділити громадські та приватні зони, відвівши останнім усі верхні поверхи. До наших клієнтів приїжджає на місяць погостювати мама власника будинку, і часто на кілька днів залишаються друзі, тому нам було важливо «розвести» потоки мешканців будинку та їхніх гостей.

Подивіться нашу презентацію



Запишіться на БЕЗКОШТОВНУ консультацію на об'єкті, в офісі або з відеозв'язку